Neplánovaná zastávka

foto

Pristav ve Valencii je obrovsky. Pri nocnim prijezdu nas krizuje par trajektu a nakladnich lodi, my se vyvazujeme v jizni marine bokem k molu. Rano zjistujeme ze motor nejsme schopni do otacek dostat uz ani na neutral. Telefonuji domluvenemu servisakovi, ktery slibil moznou kontrolu v 9 a posila me do haje, ze dneska uz nebude moct, ze mozna po vikendu v pondeli nebo pozdeji. Navic domluva zacina drhnout, chce to umet spanelsky, anglictina tu moc nefrci.

Jdu tedy shanet nejakeho technika po marine. Dal jsem se do reci s jednim typkem a ten pak obvolal nejake techniky, a ze se nam na to nekdo prijede podivat. Sranda byla, ze nakonec dojel sef z Yanmaru i s prekladatelem, ktery umel anglicky, se kterym jsem mluvil rano.

Yanmarak dela prvni kontrolu. Vysvetluju mu, co vse jsme proverovali. Resume je, ze odpoledne (pac ve spanelksu je 12-14 obed) dojede mezi 15-16:00 jejich technik, ze zkusime jestli motor bude sat naprimo mimo cestu filtru pred cerpadlem, a ze pokud ne, ze to tedy budou pravdepodobne vstriky, a ze to je tak opava na 3 dny. Vzhledem k tomu, ze je patek, tak to vidi, tak na stredu/ctvrtek. No vzhledem k tomu, ze jsme celou palivovou cestu od nadrze az k motoru kontrolovali, vcetne vsech prvku, tak mam obavy ze dnes rozhodne nevyplujeme. Pritom venku se to krasne rozfoukalo na nejakych 25kn.

No jestli tady zustaneme do ctvrtka, tak to asi neskonci jen u jednoho vecirku a hrozi drasticke vycerpani vsech zasob 🙂

 

 


Comments are closed.