soft grounding, aneb vyplutí se o týden posouvá

Ahoj suchozemci,
anichž bych to nějak plánoval, tak hned první příspěvek přidávám (sice s mírným zpožděním) ješťě z Brna, ale znáte to, …

Minulý týden proběhl ve stylu schánění a zařizování posledních věcí na plavbu a ve chvíli, kdy kompletně zabalený baťoh mám nachystaný před dveřama a chystám se jít na Musilku rozloučit se spřáteli přichází od Vrati SMS ve která orientačně sděluje, že s naší lodí, kterou máme převážet někdo v poslední den najel na mělčinu, má poškozený kýl a loď bude potřeba vytáhnout na břeh a opravit.

Prvotní odhad od majitele je, že opravy potrvají zhruba celý týden a že loď bude přo převoz připravená až 4.11. Co přesně se stalo a jak moc je loď poškozená nevíme, ale majitel říká že jde jen o „soft grounding“ a tak se aspoň snažíme zjistit čo také si majitel představuje pod pojmom „soft“. V průběhu zjišťování dalších informací o míře poškození se od majitele k Vraťovi dostává následující zpráva:

… It is not a big damage, we don’t have to take off the keel or similar, nothing happens to the main structure only some little cracks on the gelcoat but this works ask a lot of time.
We will explain the repairs to the skipper but don’t worry the yacht is in very good and very strong condition and ready to sail in high and rough sea….!

🙂

Termín vyplutí tedy posouváme o týden, vzhledem k tomu ale budeme muset asi upravit i plán cesty a vypadá to že z důvodu nedostatku času vynecháme asi zastávku na Madeiře.

takže ve čtvrtek opět na Musilce …

 
 


One Response to “soft grounding, aneb vyplutí se o týden posouvá”

  1. Marten napsal:

    Ahoj konupe,

    po cem hovno to je hned, drzim palce a peclive budu sledovat blog.

    Plavbe zdar!