stále uvězneni ve Valencii

… asi by nasi neplanovanou odbočku k pobřeží Valencie definoval dopravní značkou, kterou máme na silnici kousek za lodí:
curva
Nebudu se nějak moc rozepisovat, vezmu to zkrátka. Vstřikovací čerpadlo je opravené, davá pěkných 120bar. Po debatě s šéfem Yanmaru a prohlídce poškozených částí pumpy byla závada způsovena pravděpodobně mořskou vodou va naftě / ale po delším pusobení – půl roku a více / na jednotlivých částech pumby bylo poškození dost znatelně vidět.

Bohužel vyskytl se další problém, vypadá to že je ještě problém na vstřikách / takže ty se dopoledne domontovali pro otestování a pokud problém potvrdí (vypadá to že pouze jeden dává 100%, ostatní 3 tak 20%) a se stihnou ještě dnes objednat náhradní díly, tak odplutí se posune na pondělí večer / úterý ráno (no prostě nepracovní víkend opět před náma).

No to jsem zvědav, jak tu ten další víkend přežijem,
ono některé druhy zásob se v tyto dny začínají rapidně / ale hodně rapidně / tenčit 🙂

Též se začíná rýsovat pravděpodobná změna trasy, krom toho že vynecháváme Madeiru, tak asi vynecháme asi i Kapverdy a směrem do pasátů to budeme zřejmě střihat již Kanárů. To si ale potvrdíme až budeme aspoň u Gibraltaru.

One Response to “stále uvězneni ve Valencii”

  1. Radoš napsal:

    Zdravím vás na loď, a držím palce ať už konečne úspěšně odrazite od Špaňělských břehů. Na druhou stranu nad druhým koncem Atlantikem se začíná formovat nějaké pekličko, takže možná není kam spěchat.

    Zde je výcuc ze stránek National Hurricane Center:
    DURING THE PAST SEVERAL HOURS…SHOWERS AND THUNDERSTORMS HAVE INCREASED AND BECOME MORE CONCENTRATED NEAR THE WELL-DEFINED CENTER OF A NON-TROPICAL LOW PRESSURE SYSTEM…LOCATED ABOUT 740 MILES EAST-SOUTHEAST OF BERMUDA. SATELLITE AND SHIP DATA INDICATE THAT THIS SYSTEM IS PRODUCING GALE-FORCE WINDS…AND ENVIRONMENTAL CONDITIONS ARE BECOMING MORE CONDUCIVE FOR A SUBTROPICAL OR TROPICAL STORM TO FORM LATER TODAY OR ON TUESDAY. THIS SYSTEM HAS A HIGH CHANCE…90 PERCENT…OF BECOMING A SUBTROPICAL OR TROPICAL CYCLONE DURING THE NEXT 48 HOURS….AND A HIGH CHANCE…90 PERCENT…OF BECOMING A SUBTROPICAL OR TROPICAL CYCLONE DURING THE NEXT 5 DAYS WHILE THE SYSTEM MOVES NORTHWARD TO ORTHWESTWARD AT AROUND 10 MPH.